Duurzaamheid

Tegenwoordig brengen de meeste mensen 90% van hun tijd binnen door, dus het is belangrijker dan ooit om gezondheid en welbevinden centraal te stellen bij het ontwerp.

inspiration-image

Duurzaamheid

Om hier voor te zorgen hebben we een terugnameprogramma genaamd ReStart, waarbij we gebruikte tapijten ophalen bij onze klanten. We hebben tevens een innovatieve scheidingstechniek ontwikkeld, Refinity® genaamd. Hiermee kunnen we het garen scheiden van de rug, zodat twee belangrijke materiaalstromen ontstaan: het garen wordt teruggezonden naar onze leverancier om te worden hergebruikt, en de ruggen kunnen veilig in het eigen productieproces van Desso worden hergebruikt.

inspiration-image

Duurzaamheid

We transformeren gebruikte visnetten tot nieuwe tapijten. Koraal en vissen komen vaak vast te zitten in afgedankte visnetten in zee. Door deze visnetten uit zee te halen en ze opnieuw te gebruiken, proberen we het zeeleven te beschermen en zuinig om te gaan met schaarse grondstoffen.

inspiration-image

Duurzaamheid

De Essentials-collectie bevat ECONYL®-garen; een 100% geregenereerd nylongaren van hergebruikt afvalmateriaal zoals tapijtgaren en afgedankte visnetten.

inspiration-image

Duurzaamheid

We upcyclen kalk van lokale drinkwaterbedrijven voor de productie van tapijten.

inspiration-image

Duurzaamheid

De tapijten van de Essentials-collectie worden standaard geleverd met een EcoBase™-tapijtrug die geüpcycled, bewerkt calciumcarbonaat (kalk) van lokale drinkwaterbedrijven bevat. Door kalk (een afvalproduct) te gebruiken, putten we de natuurlijke bronnen van de aarde niet uit.

inspiration-image

Duurzaamheid

De tapijtrug is voor 100% herbruikbaar in het eigen productieproces van Desso. De producten in deze collectie hebben een cradle-to-cradle® Zilver-certificering, een garantie dat de producten positief bijdragen aan milieu en volksgezondheid, en zijn ontwikkeld om te worden gerecycled in een niet-giftige gesloten kringloop.

inspiration-image
Verbergen Toon

Laden van uw ultieme vloer ervaring ...